SEO Fontossága, miért a keresőoptimalizálás!

Tandofer SEO

SEO Fontossága, miért a keresőoptimalizálás!

Sokan teszik fel a kérdést nekünk és a Tandofer Informatikai Kft. Webes kollégáinak, hogy miért ilyen lassan (vagy soha sem) kerülnek fel a Google első oldalára, vagy miért nem találnak rájuk a vevők?

Ennek egyszerű a magyarázata: mert azok kerülnek előre, aki fizet, az-az megfizeti azt, hogy minden esetben a vevők az Ő oldalaikon tudjanak először barangolni, nézelődni.

Ezért FONTOS a SEO, vagy másnéven keresőoptimalizálás!

Az SEO (Search Engine Optimization) fontos, mert a mai digitális korban az emberek többsége az interneten keresztül keres információkat és termékeket szolgáltatásokat. Az SEO lehetővé teszi, hogy egy weboldal magasabb helyezést érjen el a keresőmotorok (pl. Google) találati listáin, így növelve a látogatók számát, az online jelenlétét és az üzleti eredményeket.

TUDTA? Hogy a keresések 97,15%-át a Google oldalán indítják? A Yahoo és a Bing mutat még mérhatő adatokat, a többi elenyésző forgalommal rendelkezik?

A keresőmotorok általában azokat a weboldalakat rangsorolják előkelőbb helyeken, amelyek releváns és magas minőségű tartalmat, valamint optimális technikai struktúrát és kódolást kínálnak a keresőmotorok számára. Az SEO segít abban, hogy a weboldalak optimalizálják tartalmukat és struktúrájukat, hogy jobban illeszkedjenek a keresőmotorok követelményeihez, és javítsák az online jelenlétüket.

Összességében az SEO kulcsfontosságú tényező a sikeres digitális jelenlét kialakításában és fenntartásában, és hozzájárul a látogatók számának növeléséhez, a konverziók javításához és az üzleti célok eléréséhez.

Az organikus találat az a találat, amelyet egy keresőmotor ad vissza a felhasználó keresési eredményeiben, nem pedig fizetett hirdetések (PPC) vagy más típusú sponzorált tartalmak. Az organikus találatok a keresőmotor algoritmusa alapján rangsorolódnak, és általában azok a weboldalak jelennek meg a találati listák elején, amelyek a leginkább relevánsak és magas minőségű tartalmat kínálnak a felhasználók számára.

ORGANIKUS találatok

Tandofer Organik SEO

Az organikus találatok különböző tényezők alapján kerülnek rangsorolásra, mint például a weboldal tartalmának minősége, a kulcsszavak optimalizálása, a linkprofil, a weboldal sebessége és az alapvető technikai tényezők, mint például a responsive design és a HTTPS protokoll használata. Az organikus találatok természetes, hosszabb távú előnyöket kínálnak azoknak a weboldalaknak, amelyek folyamatosan dolgoznak az optimalizálásukon, és segítenek növelni az online jelenlétüket és a látogatóik számát.

Az organikus találatok fontosak az SEO szempontjából, mivel azok segítenek javítani egy weboldal rangsorát a keresőmotorok találati listáin, és az online jelenlét fenntartásának és növelésének kulcsfontosságú tényezői.

A keresőmotorok olyan internetes alkalmazások, amelyek a felhasználók keresési lekérdezései alapján találnak megfelelő weboldalakat és tartalmakat. A keresőmotorok működése többféle lépésből áll, amelyek a következők:

 1. Indítás: A felhasználó elindítja a keresőmotor alkalmazást, és beírja a keresett kulcsszavakat vagy kifejezéseket a keresőmezőbe.
 2. Indexelés: A keresőmotorok megvizsgálják az interneten található összes weboldalt, és indexelik (rendszerezik) azok tartalmát a keresési eredmények könnyebb megjelenítése érdekében.
 3. Algoritmusok: A keresőmotorok rendelkeznek különböző algoritmusokkal, amelyek segítségével rangsorolják a találati listákat a relevancia és az értékelés alapján. Az algoritmusok számos kritériumot figyelembe vesznek, például a kulcsszavak relevanciáját, az oldal sebességét, a linkprofil minőségét és más technikai és tartalmi tényezőket.
 4. Találati lista: A keresőmotor visszaad egy találati listát a releváns weboldalakról és tartalmakról a felhasználó keresési lekérdezése alapján. A találati lista általában az organikus és a fizetett találatokat is tartalmazhatja.
 5. Adatfeldolgozás: A keresőmotorok folyamatosan frissítik a találati listákat, és gyűjtik az adatokat a felhasználói magatartásról, mint például a kattintási arányok, az átlagos időtöltés az oldalon és más adatok, amelyeket felhasználnak az algoritmusok javításához.

Keresőmotor működése

KERESŐMOTOROK

Összességében a keresőmotorok összetett rendszerek, amelyek többféle tényezőt figyelembe vesznek a tartalmak indexelése, értékelése és rangsorolása során, hogy a felhasználók minél relevánsabb és hasznosabb információkat találhassanak az interneten.

A Google az algoritmusának számos különböző tényezőjét használja az oldalak rangsorolásához a találati listáin. Ezek közé tartoznak:

 1. Tartalom minősége és relevanciája: Az oldalak tartalma a legfontosabb tényező az algoritmus szempontjából. A Google arra törekszik, hogy a felhasználóknak a lehető legjobb minőségű és relevánsabb tartalmakat jelenítse meg. Az oldalaknak tartalmazniuk kell a keresett kulcsszavakat és kifejezéseket, és azoknak tartalmazniuk kell a felhasználók számára hasznos információkat.
 2. Linkprofil minősége: Az oldalra mutató linkek minősége és mennyisége is fontos tényező az algoritmus szempontjából. Az oldalaknak olyan minőségi linkeket kell tartalmazniuk, amelyek más magas minőségű oldalakra mutatnak.
 3. Használhatóság és felhasználói élmény: Az oldalaknak könnyen navigálhatóknak, gyorsnak és responsívnek kell lenniük. Az oldalaknak tartalmazniuk kell a felhasználók számára könnyen érthető és hasznos tartalmat.
 4. Technikai optimalizálás: Az oldalaknak optimalizálva kell lenniük a keresőmotorok számára, beleértve az oldal sebességét, a HTTPS protokoll használatát, a meta címkék és leírások használatát, és más technikai tényezőket.
 5. Felhasználói jelzések: A Google figyelembe veszi a felhasználói magatartást is, például az átlagos időtöltést az oldalon, a visszatérő látogatók számát és más jelzéseket, hogy értékelje az oldal minőségét és relevanciáját.

Tartalom frissessége: Az új és friss tartalmak előnyösebbek az algoritmus szempontjából, mivel azok jobban megfelelhetnek a felhasználók keresési igényeinek.

ALGORITMUSOK

Az algoritmus sok más tényezőt is figyelembe vesz az oldalak rangsorolásakor, és az algoritmus folyamatosan frissül, hogy az új trendeknek megfeleljen és javítsa a találati listák minőségét.

A weboldalra látogatók sokféle forrásból érkezhetnek, ezek közül néhány példa:

 1. Keresőmotorok: A felhasználók által a keresőmotorokban elvégzett kulcsszó keresések során találhatnak rá az oldalra. A Google és más keresőmotorok rangsorolják az oldalakat az algoritmusuk alapján, és a legrelevánsabb és legmagasabb minőségű oldalak jelennek meg az első oldalakon.
 2. Direkt linkelés: Ha egy másik weboldal linkeket tartalmaz az oldaladra, akkor a felhasználók közvetlenül az oldaladra juthatnak el a másik weboldalról kattintva a linkre.
 3. Szociális média: Az oldaladra látogatók az általad létrehozott vagy megosztott tartalmak révén is juthatnak el, amelyeket a közösségi média platformjaidon osztasz meg. Az Instagram, a Facebook és a Twitter népszerű platformok, ahol tartalmakat oszthatsz meg, amelyek által felhasználók az oldaladra kattinthatnak.
 4. E-mail marketing: Az e-mail listák és hírlevelek használata révén is lehet közvetlen forgalmat generálni az oldalra, amelyben a felhasználók az e-mailekben található linkre kattintva juthatnak el az oldalra.
 5. Direkt forgalom: Az oldalra közvetlenül is érkezhetnek látogatók, amelyek között lehetnek a már visszatérő látogatók, vagy azok akik már ismerik az oldalad nevét és közvetlenül a böngésző címsorába írják be az URL-t.

A látogatók forrásai függenek az oldal típusától, a marketing stratégiáktól és más tényezőktől is. Azonban a keresőmotorokból és a direkt linkelésekből érkező forgalom általában a legnagyobb források az oldalakra.

SEO 3 Alp pillére:

Technikai SEO – ON-Page SEO – OFF-Page SEO

Seopillérek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen eszközök állnak rendelkezésre a munka ellenőrzésére?

Google Search Console – mérés, javítás,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics – elemzés,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahhoz, hogy ÖN sikeres legyen az online térben szinte kötelező, hogy jól szerepeljen a Google találati listáján, ehhez pedig keresőoptimalizálásra van szüksége!

Keressen minket, hogy a Tandofer specialistái a Google élére repítsék Weboldalát, Webáruházát néhány hónap alatt!

A cikk szerzője:

Tandofer Informatikai Kft

Tandofer Informatikai Kft

Növeld hozzáadott értékkel a hatékonyságod