Integ Industry

integ

industry

GYÁRTÁS MODUL
TECHNOLÓGIA,
RECEPTÚRA KEZELÉS
GYÁRTÁSI NYOMONKÖVETÉS
TERMÉKPARAMÉTER KEZELÉS

ELSŐ MINTA KEZELÉS PPAP
MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI MODUL
SZABVÁNYOKNAK
VALÓ MEGFELELÉS
REKLAMÁCIÓ KEZELÉS

Gyártási modult olyan cégek részére ajánljuk, akik valamilyen anyag/alapanyagok/alkatrészek segítségével más/új terméket állítanak elő. A modul segítséget nyújt kis vagy nagy darabszámos, egyedi vagy sorozat gyártás elindítása, szabályozása esetén.

Receptekben kerülnek meghatározásra 1 db késztermék gyártásához szükséges anyagok és műveletek. Ez alapján történik a felhasznált anyagok mennyiségeinek és a gyártáshoz szükséges időnek a kalkulációja. Recept szerinti gyártás indításakor és új munkalap létrehozásakor a kiválasztott mester recept egy új példánya jön létre a megbízáshoz kapcsolva. Ezután a gyártás a megbízáshoz kapcsolt recept szerint fog történni. Ez azt jelenti, hogy a megbízáshoz kapcsolt receptet tetszőlegesen módosíthatjuk anélkül, hogy a mester receptben a változások megjelenjenek. Klón munkalapok készítésekor is a mester receptből jön létre a megbízáshoz tartozó recept.

A gyártási folyamatot az IntegIndustry Gyártás/Gyártásfolyamat menüre kattintva tekinthetjük meg. Ezen az ablakon tudjuk az irányításhoz szükséges funkciókat elérni. A folyamatokat három fajta szempont szerint találjuk a diagrammon: Gépek, Ügyfelek nyitott projetjei, Munkalapokon tevékenykedő dolgozók.

Árú átvétel során ellenőrzendő általános paramétereket lehet megadni. A vizsgálandó paramétereknél jól látszódik, hogy mely hatáskörökhöz tartoznak. Ezeket a hatásköröket rendeltük hozzá az előző pontban a dolgozóhoz és a cikkekhez. Ez az alapja a minőségbiztosításban a beszállítói minőségellenőrzésnek. Itt lehet megadni a beszállításkor vizsgálandó szempontokat, termékparaméterek minőségi paramétereit.

Ez a modul lehetőséget nyújt az első minta dokumentáció minősítésére, iktatására, kezelésére, illetve a korábbi PPAP-k megtekintésére. A felületen nagyon részletesen lehet paraméterezni a PPAP alapokat, akár 21 tulajdonságot is be lehet állítani.

Egy termelő vállalat szempontjából lényeges, hogy a vevői mindig a várt – illetve a gyártó által megígért, szavatolt – minőségű termékek kapják. A munkahelyünkön munkafeladataink ellátásakor számos dologra kell figyelnünk. Gépek, berendezések, munkaeszközök, munkatevékenységek, munkakörnyezeti hatások, stb. Az egyszerű vagy összetett feladataink ellátása közben sok minden járhat, és jár is a fejünkben. Mégis a munkahelyen a legfontosabb a munkánk minősége. Ezt várják el tőlünk, és ezt várjuk el mi is a kollégáinktól. A munkahelyünkön egyszerre minősítünk (pl. a munkatársak munkavégzésének minőségét), és „minősülünk” a vezetőink, kollégáink minősítése alapján. E modul segítségével tudjuk minősíteni a cégünkön belüli minden olyan anyagot, folyamatot, közreműködőt, aki/ami részt vesz a termék előállításában.

A szabványalapú irányítási rendszerek alapelve, hogy a rögzített szabályozásnak, a meghatározott követelményeknek mindenkor feleljen meg a mindennapi szervezeti működés. A modul abban segít, hogy a cég minden folyamatán belül be tudja tartani/tartatni a szabvány szerinti minőséget.

Ez a modul lehetőséget ad arra, hogy a rendszerben rögzített reklamációk láthatóvá válnak beszállító, termék, gyártás és vevő szinten egyaránt. Átláthatóvá, azonnal mérhetővé válik hol és milyen okok miatt jelentkezik a reklamáció. Jogosultságtól függően a résztvevők hozzá férhetnek a reklamáció alakulásának teljes folyamatához, felgyorsítva ezzel a minőség folyamatos javulását.